Dagbesteding

Aanvullend op woonbegeleiding bieden we betekenisvolle dagbesteding waar cliënten en anderen plezier aan beleven.

Diverse locaties met zinvolle bezigheden

Als mensen geen dagstructuur hebben, kan Stichting De Linde ervoor zorgen dat ze toch elke dag iets om handen hebben. Doel is om samen met collega’s iets te doen waar cliënten en anderen plezier aan beleven. De Linde biedt betekenisvolle dagbesteding, vaak als aanvulling op de woonbegeleiding. De dagbesteding wordt geboden in samenwerking met lokale ondernemers. Op diverse locaties bieden wij op deze wijze prettige, afwisselende en betekenisvolle bezigheden aan onze cliënten.

Het is voor de mensen die wij begeleiden belangrijk om een dagstructuur te hebben, te werken en onder de mensen te komen. Het beleid is erop gericht deze mensen zoveel mogelijk een functionele dagstructuur te geven in reguliere bedrijven en organisaties. Voorbeelden zijn werken op een zorgboerderij, werken in een moestuin of een lunchcafé.

Ondersteuning
In onze praktijk merken wij dat veel lokale ondernemers best dagbesteding willen aanbieden, maar opzien tegen de administratieve rompslomp. Vanuit onze netwerkorganisatie kunnen wij de lokale ondernemer een full-service pakket met administratieve, facilitaire en zorginhoudelijke ondersteuning bieden. In de praktijk trekt dat veel sociale bedrijven (‘social firms’) over de streep.

Integrale aanpak
De dagbesteding van onze cliënten is vaak onderdeel van een integraal zorgplan. Dagbesteding is bij onze cliënten geen (vrijblijvend) extraatje, maar altijd een wezenlijk onderdeel van de begeleiding. Het doel is om naast het bieden van structuur en sociale contacten samen te onderzoeken welke mogelijkheden de cliënt heeft om zich verder te ontwikkelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Stichting De Linde? We vertellen u graag meer over ons aanbod, onze aanpak en unieke zorgfilosofie.

Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 te bereiken op telefoonnummer 023 557 51 74.
Mailen kan ook: info@stdl.nl.

We informeren u graag.