Het creatieve Mooizooi is een van de dagbestedingslocaties die samenwerkt met Stichting De Linde. Aankomende vrijdag 10 mei is er een feestelijke heropening van hun winkel en wordt de nieuwe website gelanceerd. Wat is het verhaal achter het ontstaan van Mooizooi en welke mogelijkheden zijn er op deze locatie voor de cliënten van Stichting De Linde? Wij spraken Alice Taylor, de oprichter van Mooizooi.


“De cliënten leren hier hoe het eraan toe gaat in het dagelijkse leven van een bedrijf.”

Alice Taylor is de grondlegger van Mooizooi. Via een vriend werd zij gewezen op het in Engeland bekende concept van de Scrapstore. Het idee trok haar erg aan en werkte het idee op haar manier uit in Haarlem. Daar wilde Alice graag werkplekken aan toevoegen omdat ze het belangrijk vindt dat mensen altijd een plek hebben waar zij zichzelf kunnen zijn. In het gebouw van het voormalige Media College in Schalkwijk is er een winkel tot stand gekomen met een gezellig terras buiten. Uiteraard is het terras ingericht met meubels gemaakt van restmateriaal. Voorheen was Mooizooi bekend onder de naam Puik Hergebruik en werd er samengewerkt met o.a. Spaarnelanden. Vanwege een bezuiniging ging ieder zijn eigen pad. In 2014 kwam Stichting De Linde in contact met Mooizooi en ontstond er een mooie samenwerking. 
“Mooizooi is een sociaal, duurzaam en creatief magazijn waar schoon- en veilig restafval en restmateriaal van bedrijven wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden.”

Samen met vrijwillige begeleiders begeleidt Alice cliënten van Stichting de Linde die daar een enerverende werkplek gevonden hebben. De cliënten leren hier hoe het eraan toe gaat in het dagelijkse leven van een bedrijf. In dit sociale, duurzame en creatieve magazijn wordt schoon- en veilig restafval en restmateriaal van bedrijven verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden. Er zijn allerlei activiteiten die door cliënten gedaan worden. Het ophalen en controleren van het restafval, het prijzen van de artikelen op een creatieve manier, baliewerkzaamheden, het ondersteunen bij verjaardagspartijtjes en het helpen van klanten in de winkel; de werkzaamheden zijn heel divers. Daarnaast wordt er ook gekeken of er van de gekregen materialen door de cliënten zelf iets gemaakt kan worden wat ook weer in de winkel verkocht wordt.


Je bent van harte welkom op de feestelijke heropening op 10 mei 2019!

Mooizooi is op zoek naar een vrijwilliger die goed met de naaimachine overweg kan en die het ook leuk vindt om cliënten naailes te geven. Lijkt het je leuk om bij Mooizooi te helpen of is het misschien een plek waar je zelf graag een paar keer per week naar toe zou willen gaan? Je kunt altijd contact opnemen met Alice. Of gewoon even langsgaan. De deur staat altijd open.

Op vrijdag 10 mei is er een feestelijke heropening van de winkel en wordt de nieuwe website gelanceerd. De opening zal door wethouder Robbert Berkhout om 16.00 gedaan worden. Onder het genot van een hapje en een drankje zal deze feestelijke gebeurtenis plaatsvinden.
Je bent van harte welkom bij Stichting Mooizooi! (Terschellingpad 2, 2036 KH Haarlem)