Afgelopen weekend stonden de spelers op het podium voor hun theatervoorstelling Power ON/OFF. Het vanuit Stichting RAUW geïnitieerde stuk ging over macht en onmacht, zowel in de politiek tot aan de waargebeurde persoonlijke verhalen. Wanneer heb je de macht? Wie heeft er vaak macht? En wat betekent die macht dan voor de rest?

‘Power On/Off’ werd geschreven door de spelers zelf. Op basis van improvisaties was er de afgelopen maanden hard gewerkt om deze montagevoorstelling te creëren. Ook hadden ze veel inspraak achter de schermen. Zo hebben ze mee gedacht aan de titel, de poster en hebben ze al het decor zelf gemaakt. Hierdoor werd het echt een voorstelling van hunzelf. Het resultaat was een verzameling van verschillende op zichzelf staande scènes die zich verhouden tot het thema (on)macht.

Het was een groot succes! De regie lag in handen van Remi: “De spelers hebben het heel goed gedaan en erg naar hun zin gehad. Er was veel publiek en die waren allemaal erg enthousiast. Een van de reacties was dat ze alle spelers zo goed gegroeid vonden vergeleken met eerdere voorstellingen en dat de spelers er allemaal erg goed stonden. Niemand was onzeker of durfde niet. Stuk voor stuk waren ze goed te verstaan en stonden ze er allemaal erg zelfverzekerd.”

Het doel van Stichting RAUW is het brengen van theater naar jongeren waarvoor het reguliere aanbod geen optie is. Stichting RAUW is van mening dat theater deze jongeren veel kan geven: sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, een uitlaatklep, een creatief denkvermogen, een bewustzijn van kunst en niet te vergeten een stem en een plek waar publiek naar ze luistert. 

Op de dagbesteding bij Stichting RAUW komen drie onderdelen op een dag aan bod. Zo krijgen de deelnemers lessen waarin ze leren acteren en hun fantasieën en ideeën vorm te geven op de spelvloer. Ook wordt er naar de voorstellingen en presentaties toegewerkt en worden er hiervoor decors gebouwd en kostuums gemaakt.

Meer informatie over Stichting RAUW is te vinden op https://www.stichtingrauw.nl/