Lindezorg woonbegeleiders
Noord-Holland
15 uur
MBO 4
Onze missie is de zorg ontzuilen. Daarom zijn we op zoek naar ambulant begeleiders die vierkant achter deze missie staan. De Linde is een 100% ambulante zorgaanbieder met meer persoonlijke aandacht voor de cliënt. Wij houden niet van administratieve rompslomp en proberen er ook alles aan te doen om dat tot een absoluut minimum te beperken.
Wat jouw werk als ambulant begeleider interessant maakt.
Het werk bij De Linde is om meerdere redenen interessant. Allereerst helpen we een bijzondere doelgroep. Dit zijn mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrie. Al onze cliënten wonen zelfstandig en het werk dat wij doen is volledig outreachend bij de mensen thuis. De tweede reden is dat we een combinatie maken van maatschappelijke ondersteuning (woonbegeleiding en dagbesteding) en medische behandeling (specialistische GGZ). Hierdoor kunnen we altijd maatwerk naar de cliënt bieden en op tijd specialistische zorg inzetten wanneer nodig.
Wat jouw werk als ambulant begeleider zinvol maakt
Als ambulant begeleider zorg je ervoor dat je eerst een vertrouwensband met de cliënt opbouwt. In samenwerking met een van onze zorgcoördinatoren ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de maatschappelijke ondersteuning die wij bieden. Je gaat samen met de cliënt werken aan de doelen die hij of zij met de zorgcoördinator heeft opgesteld. Door jouw praktische inzet en levenservaring ondersteun je de cliënt waar je kan.
Hoe jouw werkdag voldoening geeft
Door het bieden van stabiliteit en structuur zorg jij ervoor dat onze cliënten zelfstandig kunnen blijven wonen. Een dag begint bijvoorbeeld met een bezoek aan een van je cliënten. Een van de doelen van de cliënt is een sociaal netwerk opbouwen en daarom ga je vandaag samen met hem of haar naar het lokale buurthuis. Daar drinken jullie wat en maken jullie een praatje met een aantal mensen. Daarna gaan jullie samen aan de slag om het huishouden op orde te krijgen.
De cliënt kwam tijdens je bezoek erg verward en wat verwaarloost over en daarom bel je voor de zekerheid even met je zorgcoördinator. Je hebt het gevoel dat het niet helemaal goed gaat. Je vraagt of je zorgcoördinator eens langs kan gaan. Als de zorgcoördinator een medisch issue (bijvoorbeeld een trauma of depressie) constateert, dan kan die opschalen naar het medisch specialisten team om een behandeling op te starten. Als ambulant begeleider heb je, naast je praktische inzet bij de cliënt, een belangrijke signalerende functie!
Hoe jouw team eruit ziet
De Linde werkt in de woonbegeleiding samen met verschillende arbeidspools van ambulant begeleiders die georganiseerd zijn in coöperaties. Deze vacature is bedoeld voor mensen die wat ruimer in de tijd zitten en graag maatschappelijk betrokken bezig zijn. Onze Lindezorg arbeidspool bestaan voornamelijk uit mensen die een aantal uur (10 tot 15) per week beschikbaar hebben om de sociaal zwakkeren in onze samenleving te ondersteunen bij het zelfstandig wonen. Veel van hen zijn oud ondernemers of (vroeg) gepensioneerde. Kortom; mensen met levenservaring en natuurlijk overwicht.
Wat je krijgt voor jouw inzet
Vergoeding
Voor je werk als ambulante begeleider krijg je een all-in tarief van tussen de € 19,- en € 22,- per uur. Deze vergoeding heeft het karakter van bijverdiensten en wordt bruto uitbetaald via de coöperatie waar je lid van wordt.
Multidisciplinaire aanpak
Als ambulant begeleider ben je deel van een groter geheel. In samenwerking met je collega begeleiders, psychologen/orthopedagogen en medisch specialisten (psychiater, VG Arts en GZ psycholoog) bieden we maatwerk naar onze cliënten. Zo heb je altijd voldoende back up als je er zelf niet uitkomt!
Scholing
Vanuit De Linde organiseren we verschillende scholingsbijeenkomsten. We hebben bijvoorbeeld een collegereeks van hoogleraren en professoren waar je aan deel kan nemen en we bieden op verschillende thema’s trainingen aan waar je kosteloos aan deel kan nemen.
Wat we van jou verwachten
Het werk als ambulant begeleider is uitdagend en soms complex door de multiproblematiek die soms bij onze cliënten speelt. Om dit werk te kunnen doen moet je stevig in je schoenen staan en duidelijke grenzen kunnen stellen. Daarnaast moet je communicatief sterk zijn om goed te kunnen schakelen met de verschillende disciplines en collega’s. Tot slot is het belangrijk dat je de werkzaamheden zelfstandig en als bijverdiensten doet. De begeleiding die wij leveren is vaak maar enkele uren per week en als je meerdere cliënten (maximaal 8) per week helpt, wordt het snel intensief. Wij raden kostwinnaars daarom ook af om te solliciteren. Kennis van verschillende sociale diensten bij gemeenten is handig om te hebben!
Ontzuiling in de Zorg door anders organiseren
De zorg in Nederland is te ingewikkeld. Een korte samenvatting is dat we niet effectief en weinig efficiënt samenwerken. Uiteindelijk komen de problemen daarvan op het bord van de cliënt terecht. Bij De Linde doen we dat al 20 jaar anders. Wij werken 100% ambulant. We organiseren begeleiding, behandeling, medisch en maatschappelijk herstel vanuit één hand. Daarnaast zorgt onze ICT afdeling ervoor dat onnodige administratieve rompslomp de kop in wordt gedrukt.
Geïnteresseerd?
Sollicitaties voorzien van CV en motivatie kunnen gestuurd worden naar het centrale emailadres info@lindezorg.nl. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel of stuur gerust een bericht naar 023 557 5174.
Direct contact opnemen
We staan voor je klaar met een kop koffie of thee!
Hoe gaat het verder?
Solliciteer
Solliciteer op de vacature.
Binnen 7 dagen krijg je een reactie.
Telefoongesprek
We kijken eerst of we een match zijn in een eerste kennismakingsgesprek.
Kennismaking
Kom langs voor je sollicitatiegesprek als we allebei een match hebben.
Meld je aan bij het collectief van Stichting De Linde
We willen graag kennismaken!