Psychiater

Noord-Holland

24 - 32 uur

Loondienst

Onze missie is; ‘Ontzuiling van de Zorg’. Bij De Linde zijn we op zoek naar psychiaters die vierkant achter deze missie staan. Wij staan voor 100% ambulante zorg met meer persoonlijke aandacht voor de cliënt, minder administratieve rompslomp en een efficiëntere en effectievere organisatie van de zorg. Denk jij ook dat het beter kan? Solliciteer dan en help mee de zorg te ontzuilen.

Wat jouw werk als psychiater interessant maakt

Werken bij De Linde heeft drie belangrijke karakteristieken. Allereerst bieden wij behandeling aan een bijzondere doelgroep. Dit zijn zelfstandig wonende cliënten met primair een lager intellectueel functioneren. Deze doelgroep kenmerkt zich als oprecht en toegankelijk. Het tweede is dat we dat doen vanuit de woonbegeleiding. Zo gauw wij bij een cliënt een medisch issue (psychische problematiek) constateren halen we dat issue uit onze ‘gewone’ begeleiding (WMO of WLZ) en plaatsen dat onder de Zorgverzekeringswet. Het derde is dat wij met onze multidisciplinaire werkwijze totaalzorg aan de cliënt kunnen bieden. We maken de combinatie tussen begeleiding, behandeling, medisch herstel en maatschappelijk herstel onder één dak.

‘’Bij De Linde wordt bullshit tot een minimum beperkt.’’

Wat jouw werk zinvol maakt

We werken met veel jonge psychologen en orthopedagogen. Als psychiater deel je jouw kennis en krijg je tijd om te coachen. De intake (huisbezoek) doe je altijd samen met de betrokken zorgcoördinator (medebehandelaar). Jij stelt de diagnose vast en schrijft het zorgprogramma. Vervolgens evalueer je de voortgang periodiek met de zorgcoördinator en cliënt. Indien nodig stel je het behandelprogramma bij. “On the job” coach je de zorgcoördinatoren, die zich mede dankzij jouw begeleiding verder kunnen ontwikkelen in de gespecialiseerde GGZ en de GZSP.

Hoe jouw werkdag eruit ziet

De Linde is 100% ambulant en staat voor het geven van een uitzonderlijke mate van persoonlijke aandacht. We werken zoveel mogelijk outreachend, want achter de voordeur zie jij als psychiater de problemen pas echt in zijn volle omvang. Bij andere cliënten doe je een evaluatie op de lopende behandeling of je geeft opdracht tot diagnostiek. Tussendoor houd je ruggespraak binnen het medisch specialistenteam met de GZ-psycholoog en VG-arts. Je denkt mee in verschillende vraagstukken die je collega’s aandragen. Bij het maken van beslissingen is jouw stem als psychiater doorslaggevend, want jij bent binnen de specialistische GGZ de eindverantwoordelijke voor de behandeling en het resultaat. De VG-arts is dat binnen de GZSP.

‘’De multidisciplinaire werkwijze zorgt ervoor dat je als psychiater ook mensen kan helpen met problemen die niet in jouw vakgebied liggen.’’

Hoe jouw team eruit ziet

Als psychiater ben je onderdeel van een regionaal medisch specialistenteam: psychiater, VG-arts en twee GZ-psychologen. Bij een medisch traject ben jij de indicerend behandelaar, terwijl de uitvoering voor het grootste deel in handen van onze zorgcoördinatoren ligt (psychologen en orthopedagogen). De GZ-psycholoog is coördinerend behandelaar en doet daarbij de werkbegeleiding van de zorgcoördinator.  Samen werken zij jouw behandelprogramma uit in een zorgpad voor de cliënt. De VG-arts voegt deskundigheid toe voor de groep patiënten met een complexere zorgvraag of farmacie instellingen.

Wat we van jou verwachten

  • Je bent een BIG-geregistreerde psychiater
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep LVB/GGZ
  • Je bent proactief en werkt graag in een multidisciplinair team
  • Je kijkt bij de cliënt achter de voordeur  (huisbezoeken)
  • Je bent wekelijks 2 tot 4 dagdelen beschikbaar
  • Je staat vierkant achter onze missie; ‘Ontzuiling van de zorg’

Wat je krijgt voor jouw inzet

Vrijheid en creatieve invulling

Je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van je werk. Daarnaast kun je je creativiteit kwijt in de invulling van je werkzaamheden en in het meedenken in het behandelbeleid.

Lage administratieve druk

We zetten jouw expertise graag regelarm in. Administratieve taken proberen we zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van onze eigen ICT-afdeling.

Vergoeding en zekerheid

Als psychiater kom je in loondienst bij De Linde. We bieden je een bovengemiddeld salaris. Indien gewenst is werken op zzp basis ook bespreekbaar. We betalen facturen binnen veertien dagen uit, waardoor je ondernemersrisico als zzp-er op economisch gebied verlegd wordt naar De Linde.

Ontzuiling van de zorg door anders organiseren

De zorg in Nederland is te ingewikkeld. Een korte samenvatting is dat we niet effectief en weinig efficiënt samenwerken. Uiteindelijk komen de problemen daarvan op het bord van de cliënt terecht. Bij De Linde doen we dat al 20 jaar anders. Wij werken 100% ambulant. We organiseren begeleiding, behandeling, medisch en maatschappelijk herstel vanuit één team. We zorgen er met psycho-educatie en coaching voor dat young professionals een vliegende start maken in hun carrière. Daarnaast zorgt onze ICT afdeling ervoor dat onnodige administratieve rompslomp de kop in wordt gedrukt én plannen we geen onregelmatige diensten.

Direct contact opnemen

We staan voor je klaar met een kop koffie of thee!

Hoe gaat het verder?

Solliciteer

Solliciteer en laat ons weten hoe jij ons team zou willen versterken. We reageren altijd binnen zeven dagen op ontvangen sollicitaties.

Telefoongesprek

Bij interesse gaan we graag met je in gesprek. We kijken tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek of we een match zijn.

Kennismaking

Blijkt uit het telefoongesprek dat jij en De Linde een goede match kunnen zijn? Dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de vacature, over De Linde of wil je iets anders bespreken? Vul onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail.

We nemen graag direct contact met je op

Andere vacatures

psychiater

Psychiater

Solliciteer

VG-arts

Solliciteer

GZ-psycholoog

Solliciteer