Psychiater

Hoofddorp, Velsen en Haarlem

24 - 32 uur

ZZP

Bij De Linde werken we ambulant en outreachend voor een bijzondere doelgroep: mensen met een licht verstandelijke beperking en psychische problemen. Zij wonen zelfstandig, met woonbegeleiding. De maatschappelijke ondersteuning die De Linde biedt – zoals woonbegeleiding, budgetbeheer, bewindvoering, dagbesteding en andere vormen van gespecialiseerde ondersteuning – wordt sinds enkele jaren aangevuld met een behandelaanbod in de specialistische GGZ.

De woonbegeleiding door onze ambulante woonbegeleiders vormt de basis. Als er vervolgens sprake blijkt van psychische problemen zoals psychotrauma, angst- of stemmingsstoornissen dan wordt er een behandeltraject opgestart. Met maatwerk bieden we hulp aan mensen die vaak moeilijk in de reguliere GGZ terechtkunnen. Zo kunnen zij op een betekenisvolle manier deelnemen aan de maatschappij en voldoening vinden op het gebied van wonen, werken en sociaal leven.

De verschillende disciplines bij De Linde werken nauw met elkaar samen. De lijntjes zijn kort, we denken met elkaar mee en zijn betrokken bij de organisatie. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Onze professionals hebben veel vrijheid om hun werk in te vullen vanuit hun eigen expertise en vakmanschap. Er is ruim tijd beschikbaar om goede zorg te kunnen bieden aan elke cliënt en de hoeveelheid administratie en vergaderingen zijn tot een minimum beperkt. Administratieve taken proberen we zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van onze eigen ICT-afdeling. Zo kunnen we zowel goede zorg leveren aan onze cliënten als een fijne werkplek creëren met elkaar.

Lees meer over De Linde.

Wat jij doet als psychiater

Als psychiater ben je onderdeel van een regionaal medisch specialistenteam: samen met de Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en GZ-psycholoog. Jij bent als indicerend behandelaar eindverantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling. De uitvoering van de psychotherapeutische behandelingen ligt voornamelijk in handen van onze zorgcoördinatoren. De GZ-psycholoog is coördinerend behandelaar en zorgt voor de hierbij benodigde werkbegeleiding van de zorgcoördinatoren. De AVG is bij elke cliënt betrokken en voegt deskundigheid toe op het gebied van de verstandelijke beperking. 

Samen met een zorgcoördinator (psycholoog of orthopedagoog) ga je op huisbezoeken bij cliënten, voor intakes en evaluaties. Doordat je cliënten ziet in hun sociale context, krijg je waardevolle extra informatie voor de diagnostiek en behandeling. Het werk blijft zo ook dynamisch en afwisselend. In samenwerking met de zorgcoördinator stel jij de diagnose en maak je het behandelplan. Farmacotherapie kan indien geïndiceerd door jou uitgevoerd worden. Als het nodig is, geef je opdracht tot aanvullende psychologische diagnostiek. Ook houd je contact met de huisarts van de cliënt. Periodiek evalueer je de voortgang van de behandeling met de zorgcoördinator en de cliënt. Indien nodig stel je het behandelplan bij. Als regiebehandelaar heb je veel tijd en ruimte om je cliënten goed te leren kennen en zicht te hebben op de voortgang van hun behandeling. Daarnaast begeleid je de zorgcoördinatoren in de individuele zorg voor cliënten. Zo kunnen deze vaak jonge professionals zich verder ontwikkelen in de gespecialiseerde GGZ.

Wij bieden jou

 • Goede verdiensten op ZZP-basis
 • Regelmatige diensten
 • Veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling
 • Veel vrijheid om je dag in te vullen, expertise te delen en mee te denken met ontwikkeling en beleid
 • Aandacht voor werkplezier en minimale bureaucratie

Wat we van jou verwachten

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep LVB/GGZ
 • Je bent proactief en werkt graag in een multidisciplinair team
 • Je hebt persoonlijke aandacht voor je cliënten en komt mee met huisbezoeken
 • Je werkt graag samen met meerdere disciplines en denkt mee in casuïstiek
 • Je haalt energie uit het coachen van jonge professionals
 • Je bent flexibel en daadkrachtig

‘’De multidisciplinaire werkwijze zorgt ervoor dat je als psychiater ook mensen kan helpen met problemen die niet in jouw vakgebied liggen.’’

Direct contact opnemen

We staan voor je klaar met een kop koffie of thee!

Hoe gaat het verder?

Solliciteer

Solliciteer en laat ons weten hoe jij ons team zou willen versterken. We reageren altijd binnen zeven dagen op ontvangen sollicitaties.

Telefoongesprek

Bij interesse gaan we graag met je in gesprek. We kijken tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek of we een match zijn.

Kennismaking

Blijkt uit het telefoongesprek dat jij en De Linde een goede match kunnen zijn? Dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de vacature, over De Linde of wil je iets anders bespreken? Vul onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail.

We nemen graag direct contact met je op

Andere vacatures

psychiater

Psychiater

Solliciteer

VG-arts

Solliciteer

GZ-psycholoog

Solliciteer