Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (VG)

Noord-Holland

24 - 32 uur

Loondienst

Onze missie is; ‘Ontzuiling van de Zorg’. Bij De Linde zijn we op zoek naar VG-artsen die vierkant achter deze missie staan. Wij staan voor 100% ambulante zorg met meer persoonlijke aandacht voor de cliënt, minder administratieve rompslomp en een efficiëntere en effectievere organisatie van de zorg. Denk jij ook dat het beter kan? Solliciteer dan en help mee de zorg te ontzuilen.

Wat jouw werk als VG-arts interessant maakt

Werken bij De Linde heeft drie belangrijke karakteristieken. 

Allereerst bieden wij behandeling aan een bijzondere doelgroep. Dit zijn zelfstandig wonende cliënten met primair een lager intellectueel functioneren. Deze doelgroep kenmerkt zich als oprecht en toegankelijk. 

Het tweede is dat we dat doen vanuit de woonbegeleiding. Zo gauw wij bij een cliënt een medisch issue (psychische problematiek) constateren halen we dat issue uit onze ‘gewone’ begeleiding (WMO of WLZ) en plaatsen dat onder de Zorgverzekeringswet. De diagnostiek en behandeling van onze cliënten vraagt om specifieke kennis van zowel psychiatrische stoornissen als van de verstandelijke beperking. 

Het derde is dat wij met onze multidisciplinaire werkwijze totaalzorg aan de cliënt kunnen bieden. We maken de combinatie tussen begeleiding, behandeling, medisch herstel en maatschappelijk herstel onder één dak.

 ‘’De Linde neemt mijn ondernemersrisico’s weg en betaald facturen binnen een week.’’

Wat jouw werk als VG-arts zinvol maakt

We werken met veel jonge psychologen en orthopedagogen. Als VG-arts deel je jouw kennis en krijg je tijd om te coachen. De intake (huisbezoek) doe je altijd samen met de betrokken zorgcoördinator (medebehandelaar). Jij stelt de diagnose vast en schrijft het zorgprogramma. Vervolgens evalueer je de voortgang periodiek met de zorgcoördinator en cliënt. Indien nodig stel je het behandelprogramma bij. “On the job” coach je de zorgcoördinatoren, die zich mede dankzij jouw begeleiding verder kunnen ontwikkelen.

Hoe jouw werkdag voldoening geeft

Elke cliënt is anders, waardoor ook geen dag van een VG-arts hetzelfde is. Ter illustratie; je begint je dag met het doornemen van de dossiers van cliënten die aangemeld zijn voor behandeling. Vervolgens ga je thuis op bezoek bij cliënten voor consulten, waarvoor je ruim de tijd hebt ingepland. Je stelt de cliënten op hun gemak en stelt vast van welke gezondheidsproblemen er sprake is en hoe deze het beste een plek in het behandelprogramma kunnen krijgen. Zorgvuldige diagnostiek is hierbij van essentieel belang. Is het gedrag verklaarbaar vanuit de verstandelijke beperking of ligt er een psychiatrische stoornis aan ten grondslag?

In veel gevallen zal door het aanpakken van onderliggende oorzaken het probleemgedrag afnemen. Vanuit je eigen expertise als VG-arts ben je ook sparringpartner van de psychiater. Zo geef je bij een cliënt met complexe klachten een aanvulling op het behandelvoorstel van de psychiater, een andere cliënt geef je gezondheidsadviezen en weer een andere cliënt schrijf je medicatie voor. Bij elk consult zorg je er opnieuw voor dat je je communicatie richt tot de cliënt zelf, maar je ziet er ook op toe dat de zorgcoördinator de adviezen en eventuele vervolgstappen goed meekrijgt. Je eindigt de dag met een coachend gesprek met één van de zorgcoördinatoren van De Linde, waarbij jullie je bevindingen en voorstellen voor een vervolgbehandeling bespreken.

‘’Ik ben onderdeel geworden van een regionaal specialistenteam, maar heb mijn eigen onderneming en vrijheid kunnen behouden.’’

Hoe jouw team eruit ziet

Als VG-arts ben je onderdeel van een regionaal medisch specialistenteam: VG-arts, psychiater en twee GZ-psychologen. Bij een medisch traject in de GZSP financiering (voorheen tijdelijke extramurale regeling behandeling) ben jij de indicerend behandelaar. De uitvoering ligt voor het grootste deel in handen van onze zorgcoördinatoren (psychologen en orthopedagogen). De GZ-psycholoog is coördinerend behandelaar en doet daarbij de werkbegeleiding van de zorgcoördinator.  De psychiater voegt deskundigheid toe bij complexe zorgvragen. Bij behandeling in de gespecialiseerde GGZ is de werkverdeling visa versa.

Wat je krijgt voor jouw inzet

Vrijheid én stabiliteit

Als VG-arts ben je in loondienst bij De Linde. We bieden je een marktconform salaris en veel vrijheid en veiligheid in je werk. Jij bent de specialist, dus zorginhoudelijk heb je ook de regie. Indien gewenst is werken op zzp basis ook bespreekbaar.

Netwerk en samenwerking

Onze ambitie is om met onze integrale werkwijze een netwerk achter de huisarts te ontwikkelen voor onze doelgroep.

Ruimte voor je expertise

Jouw kennis en expertise zijn van grote waarde. We zetten deze graag in voor je cliënten, maar ook in een coachende rol naar collega’s en in het ontwikkelen van het medisch beleid.

Wat we verwachten

  • Je bent een enthousiaste VG-arts en deelt graag je kennis en ervaring
  • Je komt bij ons in loondienst voor 16 tot 24 uur per week (fulltime mag ook!)
  • Je levert een bijdrage aan het medisch beleid binnen de organisatie
  • Je woont in de regio en kijkt bij de cliënten achter de voordeur (huisbezoeken)
  • Je staat vierkant achter onze missie; ‘Ontzuiling van de Zorg’

Ontzuiling van de zorg door anders organiseren

De zorg in Nederland is te ingewikkeld. Een korte samenvatting is dat we niet effectief en weinig efficiënt samenwerken. Uiteindelijk komen de problemen daarvan op het bord van de cliënt terecht. Bij De Linde doen we dat al 20 jaar anders. Wij werken 100% ambulant. We organiseren begeleiding, behandeling, medisch en maatschappelijk herstel vanuit één team. We zorgen er met psycho-educatie en coaching voor dat young professionals een vliegende start maken in hun carrière. Daarnaast zorgt onze ICT afdeling ervoor dat onnodige administratieve rompslomp de kop in wordt gedrukt én plannen we geen onregelmatige diensten.

Direct contact opnemen

We staan voor je klaar met een kop koffie of thee!

Hoe gaat het verder?

Solliciteer

Solliciteer en laat ons weten hoe jij ons team zou willen versterken. We reageren altijd binnen zeven dagen op ontvangen sollicitaties.

Telefoongesprek

Bij interesse gaan we graag met je in gesprek. We kijken tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek of we een match zijn.

Kennismaking

Blijkt uit het telefoongesprek dat jij en De Linde een goede match kunnen zijn? Dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de vacature, over De Linde of wil je iets anders bespreken? Vul onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail.

We nemen graag direct contact met je op

Andere vacatures

psychiater

Psychiater

Solliciteer

VG-arts

Solliciteer

GZ-psycholoog

Solliciteer