Psycholoog / Orthopedagoog

Haarlemmermeer, Hoofddorp of IJmond

24-32 uur

WO Bachelor/Master

Psycholoog / Orthopedagoog

In de ambulante hulpverlening is de hulpvraag zo divers dat samenwerken een  must is. Binnen het netwerk van De Linde stellen we de zorg zo samen dat elke cliënt de juiste behandeling en begeleiding krijgt. Om dit soepel te laten verlopen, is er de zorgcoördinator. Een functie waarin je jouw kennis in een multidisciplinair team inzet om alles in goede banen te leiden.

Specifieke 18+ cliënt groep

De mensen die De Linde begeleidt, hebben een beperking als gevolg van een lager intellectueel functioneren en/of psychiatrische problematiek (LVB/GGZ). Bij deze mensen is vaak sprake van co-morbiditeit op meerdere leefgebieden (multiproblematiek).

Integraal aanbod

De werkzaamheden die Stichting De Linde uitvoert, vallen globaal gezien onder twee noemers: maatschappelijk herstel en medisch herstel.
Bij maatschappelijk herstel gaat het bijvoorbeeld om zaken als zelfredzaamheid en maatschappelijk functioneren. Onze activiteiten op het gebied van woonbegeleiding en dagbesteding vallen onder maatschappelijk herstel. Hierbij is de zorgcoördinator de regievoerder; de uitvoering is grotendeels in handen van onze ambulant begeleiders. Deze activiteiten worden doorgaans vergoed door de gemeenten vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo); een deel wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).
Bij medisch herstel gaat het in de eerste plaats om de behandeling van cliënten met een psychische stoornis. In zo’n geval is er altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts, gevolgd door een intake van een psychiater en/of VG-arts (met een zorgcoördinator). Een medisch traject vindt altijd plaats onder de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Over de functie 

Het geschetste aanbod is van belang om steeds een vinger aan de pols houden. Als zorgcoördinator heb je een regiefunctie die vertrouwen vraagt en regelmatig contact. De prioriteit ligt bij het stabiliseren van het dagelijks leven:  werken aan een dagritme, een enigszins ordentelijke huishouding, een sluitend huishoudboekje en zo mogelijk dagbesteding. Dat is de basis. Maar ook: op tijd iets extra’s doen als het mis dreigt te gaan. Een keer vaker langskomen, een uurtje extra aandacht, een medisch specialist erbij halen, aanvullende zorg organiseren … tot de situatie weer stabiel is. En dan weer een stapje terug doen. Maar altijd alert blijven. Als zorgcoördinator ben jij het inhoudelijke aanspreekpunt van zowel je cliënt als de ambulante begeleiders die deze cliënt ondersteunen.

Naast je coördinerende rol ben je tevens zelf actief betrokken bij je cliënten, door de specialistische hulp die je biedt vanuit je eigen achtergrond. Onder supervisie van een ervaren medisch specialistenteam (psychiater, VG-arts en GZ-psycholoog) heb je in deze functie de ruimte om ervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen.

Hoe ziet een dag bij De Linde er uit?

Vrijwel elke dag ziet er anders uit. Je begint je dag bijvoorbeeld met een huisbezoek bij iemand die de gemeente heeft aangemeld. Tijdens de intake inventariseer je de behoeften en kijk je wat er nodig is. Op basis hiervan weet je welke ondersteuning hierbij past en zorg je ervoor dat de juiste mensen uit ons netwerk worden ingeschakeld. Vervolgens regel je de aanvraag.

Tussendoor denk je mee met een collega, want hoewel we allemaal goed zelfstandig kunnen werken, kunnen we altijd veel van elkaar leren. Daarna krijg je werkbegeleiding van de GZ-psycholoog. Je sluit je dag af met een cliënt die jij vanuit je eigen expertise (onder supervisie van de psychiater) behandelt. Aan het eind van de dag ga je voldaan naar huis, met de wetenschap dat je vandaag, net als elke andere dag, opnieuw het verschil hebt weten te maken voor je cliënten.

Wat we bieden

Een gevarieerde werkplek. We geloven in jouw deskundigheid en geven je de ruimte om de zorg van je cliënten in te richten op de manier die volgens jou het best past. We bieden vakinhoudelijke begeleiding door ervaren medisch specialisten en breiden je netwerk uit door samenwerking met andere zorgpartijen.

Een goed salaris en bijscholing

We bieden een goed startsalaris naar ervaring en achtergrond, met doorgroeimogelijkheden en een scholingsbudget van €2500 per jaar.

Wat we verwachten

  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Niet bang om initiatief te tonen
  • Flexibel, creatief, buigzaam
  • Sterk in je schoenen, veel veerkracht
  • Goed in overzicht houden en mensen aansturen
  • Snel kunnen schakelen, omgaan met onvoorziene situaties
  • Je hebt een opleiding in orthopedagogie, (sport)psychologie of SPV afgerond
  • Je bent besluitvaardig, ondernemend en kan goed het overzicht bewaren
  • Je bent sociaal, kan goed netwerken en zet je cliënten altijd voorop
  • Ervaring vanuit Tamarinde is een pré

Tags

vacature psycholoog orthopedagoog GGZ haarlem amsterdam hoofddorp psychiatrie werkbegeleiding kennisdelen samenwerken traineeship startersfunctie arkin ggzingeest parnassia psyq buurtzorgt lemion

Direct contact opnemen

We staan voor je klaar met een kop koffie of thee!

Hoe gaat het verder?

Solliciteer

Solliciteer en laat ons weten hoe jij ons team zou willen versterken. We reageren altijd binnen zeven dagen op ontvangen sollicitaties.

Telefoongesprek

Bij interesse gaan we graag met je in gesprek. We kijken tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek of we een match zijn.

Kennismaking

Blijkt uit het telefoongesprek dat jij en De Linde een goede match kunnen zijn? Dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de vacature, over De Linde of wil je iets anders bespreken? Vul onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail.

We nemen graag direct contact met je op

Andere vacatures

psychiater

Psychiater

Solliciteer

VG-arts

Solliciteer

GZ-psycholoog

Solliciteer